發表主題 回覆文章

邊度晒相平

connieyuen
XXX.XXX.248.38

發表發表於: Sat May 05, 2007 11:40 pm

廣告贊助 [隱藏]
Maggie(5) 寫到:
大家千祈唔好幫親天然既網上晒相呀
我上兩個星期試晒...40張...d效果都可以接受 (以咁平既價錢 - $0.4@)

咁就再幫親佢地晒多500張,d效果完全唔得囉 Twisted Evil Twisted Evil ...
自己都唔好意思比人睇呀.. Crying or Very sad

所以我寧願再比錢去第二晒過所有相... Sad

我以前都試過o係沙田間天然晒digital相,
要平就等一個禮拜拎相, 呢樣都唔緊要,
但係o的色好淡, 又偏黃, 好似o的舊相擺o左好耐咁... 真係好唔掂!
回頂端
Fun Fun
XXX.XXX.160.117

發表發表於: Sun May 06, 2007 9:56 am

connieyuen 寫到:
jojoju & grow 寫到:
我去朗豪坊後面間數碼魔法晒8R, $8一張, 最正係一個鐘就有得!

真係好平喎~ quality 點呀?

好正常鮤uality呀! Razz

真係唔錯喎...佢地用咩相紙呀?
4r又幾錢呢?

我o係呢間晒過 4R 8R 8L,
全部相紙都用 Konica Minolta, 亦都全部1個鐘就有得! Razz
8L @$10
8R @$8
4R over 500張就 @$0.5! (under 500張冇留意幾錢...)
不過就全部光面o羅...

connieyuen,

請問有冇聯絡電話 ?
回頂端
bandai
XXX.XXX.218.243

發表發表於: Mon May 07, 2007 11:38 pm

So far I used 天然既網上晒相 for 5 times already, no problem at all bor. The problems you gals mentioned never happened for my case.
The shop I collected my photos is always the one located at Times Square, 8/F
回頂端
Maggie(5)
XXX.XXX.229.45

發表發表於: Tue May 08, 2007 10:37 am

我都係揀左時代廣場拎相...

不過,d效果真係完全唔得囉 ... 顏色、光暗對比非常唔自然,出現暗位變成"瘀黑"的情況 Twisted Evil Twisted Evil

尋晚拎左金藝晒既 4xx張相,效果自然得多 Laughing
回頂端
XXX.XXX.109.254

發表發表於: Mon May 28, 2007 1:57 pm

請問數碼魔法及金藝會唔會每張相都再調教架?
回頂端
仁地未婚妻
XXX.XXX.149.223

發表發表於: Mon Aug 20, 2007 2:12 am

我去朗豪坊後面間數碼魔法晒8R, $8一張, 最正係一個鐘就有得!

4r又幾錢呢?

全部相紙都用 Konica Minolta, 亦都全部1個鐘就有得! Razz
8L @$10
8R @$8
4R over 500張就 @$0.5! (under 500張冇留意幾錢...)

請問咩叫"光面"呀??
回頂端
nnii
XXX.XXX.184.199

發表發表於: Mon Aug 20, 2007 1:23 pm

4r又幾錢呢?

8L @$10
8R @$8
Very Happy

下次去試下睇效果如何.如果好就再晒多d.
回頂端
Itata
XXX.XXX.194.98

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 12:27 pm

819 寫到:
請問數碼魔法及金藝會唔會每張相都再調教架?

又請問如果奏嶊L翻晒要幾耐時間?
回頂端
sesame2004
XXX.XXX.158.100

發表發表於: Mon Jun 23, 2008 5:18 pm

原來數碼魔法係中環怡和大廈地庫有分店, 不過貴過旺角, 因為呢間用柯達金紙, 4R要$0.8, 超過200張 $0.7. 晒得好靚, 超值 Very Happy
回頂端
食人花
XXX.XXX.147.22

發表發表於: Mon Jun 30, 2008 9:35 am

Candy Wong 寫到:
yanfai 寫到:
請問邊度晒相平(8R), 幾錢張

天然曬相平D架 Wink
http://www.skyphoto.com.hk/b5_services.htm

d質素 得唔得呀?

係完全唔得,我之前因為好趕時間派番俾親戚朋友,去左快圖美晒,$1/張4R (某0的分店有特價),顏色超靚,之後見到天然好平,如果願意等3個禮拜先攞相0既話,可以平到$0.5/張4R,咁自己0個套相就唔急睇,咪諗住去天然晒囉,個sales話晒俾住$200訂金先,佢地會晒10張8張俾我睇睇效果,ok先俾埋balance,嘩,我一睇0的相辦,簡直係不堪入目,我同個sales講,如果之前我唔係晒過俾親戚,我都唔敢同佢拗,0的顏色同相紙0既質素都差好遠 (佢地係用kodak,不過一定唔係金相紙),之後我話算數喇,我total有成4千幾張相,我話我唔想冒險情願撻訂,個sales自己睇完0的相都覺得太唔似樣,0係我完全冇要求情況之下,自願退番$200訂金俾我,咁你地可想而知差成點。Anyway,奉勸各位jm一句,去邊間晒相都好,晒得多既話都係睇睇相辦穩陣0的。
回頂端
viewth