生活易 留言廣場 首頁 -> 親子生活易 討論區主頁 -> 家居理財
有幾多人睇過國浩資本個市場研究分析?? | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
朱朱俠
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Aug 20, 2015 6:57 pm    文章主題: 有幾多人睇過國浩資本個市場研究分析?? 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
我同班會抄下股嘅朋友一向都會係whatsapp group度交流下心得同埋send啲tips出黎, 譬如邊間公司出左業績, 或者油價金價有啲咩波動, 大家都會討論下個投資策略會唔會改變。
最近我啲朋友發現左個新大陸, 就係原來國浩資本個網站入面會有市場研究分析, 仲話跟個分析買都有啲斬獲喎!! 聽落好似幾犀利, 但係未真係實戰過, 未知係唔係真係咁勁!!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
朱朱俠
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Aug 20, 2015 6:58 pm    文章主題: 引言回覆

Question Question Question Question Question Question Question Question Question Cool
回頂端
華記係我
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 21, 2015 11:29 am    文章主題: 引言回覆

國浩呢啲大集團、大公司梗係會有呢啲分析啦, 我自己係啲蚊型證券行內, 問多個經紀多兩句, 佢地都好似不耐煩咁!!
回頂端
蔡芯
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 21, 2015 12:13 pm    文章主題: 引言回覆

係唔係要國浩嘅客仔先撳到入去睇架??
我本身係另一間證券行, 駛唔駛係呢度買個戶口先睇到架??
回頂端
朱朱俠
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 21, 2015 12:16 pm    文章主題: 引言回覆

華記係我 寫到:
國浩呢啲大集團、大公司梗係會有呢啲分析啦, 我自己係啲蚊型證券行內, 問多個經紀多兩句, 佢地都好似不耐煩咁!!

D細行service真係麻麻, 銀行果D又貴
回頂端
朱朱俠
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 21, 2015 12:16 pm    文章主題: 引言回覆

蔡芯 寫到:

我自己都唔係國浩嘅客黎架, 但係頭先我撳入去佢地個網, 都download到佢地分析呀!!
回頂端
華記係我
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 21, 2015 12:30 pm    文章主題: 引言回覆

朱朱俠 寫到:
蔡芯 寫到:

我自己都唔係國浩嘅客黎架, 但係頭先我撳入去佢地個網, 都download到佢地分析呀!!

呢啲就係大行同細行嘅分別喇, 就算唔係客仔, 都可以唔駛錢攞到呢啲分析!
回頂端
coby囡囡
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 21, 2015 12:43 pm    文章主題: 引言回覆

好少證券行有上市背景, 好似幾穩陣
回頂端
朱朱俠
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 21, 2015 12:45 pm    文章主題: 引言回覆

我覺得啲分析都幾獨到同詳細, 甚至覺得好過報紙財經版嗰啲添~~
回頂端
朱朱俠
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 21, 2015 12:46 pm    文章主題: 引言回覆

coby囡囡 寫到:
好少證券行有上市背景, 好似幾穩陣

係啊, 諗緊轉唔轉黎呢邊買
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易 留言廣場 首頁 -> 親子生活易 討論區主頁 -> 家居理財 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
可以 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片